03/07/2023
Clients

Πώς να οργανώσετε το δωμάτιο σας σε 6 απλά βήματα

Έχεις κουραστεί από το χάος που επικρατεί στο δωμάτιό σου; Πάνω στο γραφείο σου, συμβαίνει και σε σένα να μην μπορείς ποτέ να βρεις αυτό που ψάχνεις εύκολα και κάθε φορά που αναζητάς το αγαπημένο σου στυλό ή μπλοκάκι να νιώθεις σα να περιπλανιέσαι στην άγνωστη ζούγκλα; Και όλα αυτά μαζί με τη «γλυκιά» φωνή της μαμάς σου στο κεφάλι σου που επαναλαμβάνει για εκατοστή φορά την φράση «πώς ζεις σε αυτό το αχούρι»; Κι όμως, όσο κι αν το θες να μην το ξαναζήσεις όλο αυτό, βα-ριέ-σαι να σκέφτεσαι συνέχεια, γιατί απλά η οργάνωση του χώρου σου βρίσκεις ότι απαιτεί να γίνεις ένας μικρός εφευρέτης χώρων εκεί που δεν υπάρχουν και που όταν τους βρεις, παύουν να… υπάρχουν καθώς δεν θα τους θυμάσαι αργότερα..; κι αν το σκαθάρι καταφέρνει να ξαναβρεί την τροφή του όταν την κρύβει, για σένα όλη αυτή η διαδικασία γίνεται τελικά απογοητευτική, αφού πάλι κάτι θα ψάχνεις και πάλι δεν θα το βρίσκεις;

Μην ανησυχείς, έχουμε τη λύση! Με 6 απλά και εύκολα βήματα μπορείς να  οργανώσεις το δωμάτιο σου με δημιουργικότητα και φαντασία και κυρίως, βάζοντας τη δική σου πινελιά! Και, πίστεψέ το, όσο ασκείς τη δημιουργικότητά σου και τη φαντασία σου, τόσο θα παίρνεις έμπνευση και ιδέες  και για άλλες πιο ανατρεπτικές ιδέες οργάνωσης και αποθήκευσης, όχι μόνο αντικειμένων αλλά και σκέψεων, συναισθημάτων στα άλλα «δωμάτια» της ζωής σου.

Διάβασε παρακάτω και γίνε ο γκουρού της οργάνωσης στο αγαπημένο σου δωμάτιο!

1. Οργάνωσε τις εορταστικές κάρτες σε κλασέρ γραφείου

Παραπονιέσαι ότι δεν έχεις άλλο χώρο στη συρταριέρα σου, αλλά ξέρεις ότι υπάρχει ένα ανεκμετάλλευτο συρτάρι, γεμάτο παλιές εορταστικές κάρτες που απλά σου πιάνουν χώρο; Χρησιμοποίησε τα κλασέρ γραφείου και τις διαφάνειες αποθήκευσης εγγράφων ή καρτών έτσι ώστε να τις οργανώσεις και να τις ξαναθυμηθείς. Μπορείς να το φτιάξεις σαν ένα γενέθλιο άλμπουμ που θα κρατάς όλες τις ευχές των αγαπημένων σου.

 

2. Οργάνωσε μικρά προσωπικά σου αντικείμενα σε φακέλους με κουμπί

Δεν μπορείς να βρεις ποτέ τα αξεσουάρ για τα μαλλιά σου και πάντα γκρινιάζεις ότι τα χάνεις. Οι φάκελοι pp με κουμπί είναι ο πιο εύκολος τρόπος να οργανώσεις τέτοιου είδους αντικείμενα. Καταρχήν και χωρίς καν να τον ανοίξεις, μπορείς να δεις τι έχεις μέσα και να πιάσεις κατευθείαν αυτό που χρειάζεσαι. Επίσης, αν μείνεις σε μικρά και χωρίς όγκο αντικείμενα, η διαφάνεια με κουμπί θα παραμείνει λεπτή, οπότε αποθηκεύεται πολύ εύκολα δίπλα στα βιβλία σου ή μέσα σε συρτάρια στο γραφείο ή την ντουλάπα σου.

 

3. Οργάνωσε τους φορτιστές σου και διάφορες μικροσυσκευές (π.χ. power banks) στα κουτιά PVC

Οι φορτιστές σου είναι μονίμως μπερδεμένοι πάνω στο γραφείο σου ή σκορπισμένοι σε όλο το σπίτι; Αποθήκευσε τους, μέσα στο κουτί και πέρασε τα καλώδια μέσα από τον κρίκο στο μπροστινό μέρος, έτσι ώστε να τα συνδέσεις με την πρίζα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα φαίνεται το χάος των καλωδίων και θα μπορείς να τα βρεις εύκολα. Επιπλέον, τα κουτιά PVC ή τα χάρτινα κουτιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τακτοποιήσεις όλες αυτές τις μικροσυσκευές που περιφέρονται σε διάφορα σημεία του δωματίου και να τις έχεις όλες μαζεμένες. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ψάχνεις, π.χ. το power bank σου ή τα ακουστικά σου, θα ξέρεις που βρίσκονται!

 

4. Οργάνωσε τα ρούχα σου με τα πλαστικά μανταλάκια νέον.

Η ντουλάπα σου ξεχειλίζει από ρούχα και εσύ συνεχίζεις και φοράς μόνο τα 3 αγαπημένα σου t-shirt; Θέλεις να δωρίσεις μερικά συνολάκια σου, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Βάλε στο πάνω μέρος της κάθε κρεμάστρας, ένα μανταλάκι νέον, ανάλογα με το χρώμα και την διάθεσή σου που σου δημιουργεί το ρούχο της κρεμάστρας. Για παράδειγμα, σε ρούχα που προορίζεις να τα δώσεις, βάλε ένα κίτρινο και σε αυτά που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ, ένα κόκκινο. Έτσι σε λίγο καιρό θα ξέρεις ακριβώς πού να κοιτάς και πώς να βρίσκεις το καθετί εύκολα

 

5. Οργάνωσε τα αξεσουάρ σου σε κουτιά

Τα αξεσουάρ σου (κασκόλ, φουλάρια, ζώνες) περιφέρονται διάσπαρτα στην «ζούγκλα» του δωματίου σου και ποτέ δεν βρίσκεις τίποτα; Ήρθε η ώρα να τα τακτοποιήσεις σε κουτιά τα οποία θα μπορείς να αποθηκεύσεις στον πάτο της ντουλάπας σου ή κάτω από το κρεβάτι σου. Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός και για να τακτοποιήσεις παπούτσια, ειδικά τα καλοκαιρινά που έχουν μικρότερο όγκο, καθώς και παντόφλες ή σαγιονάρες.

 

6. Δείξε αγάπη στις σημειώσεις σου

Αφήσαμε το ευκολότερο για το τέλος: τα διάσπαρτα χαρτιά με σημειώσεις μπαίνουν εύκολα σε σειρά, μια για πάντα, με την τεράστια ποικιλία από φακέλους και θήκες. Έτσι θα βάλεις τάξη στο χάος όχι μόνο του δωματίου σου αλλά και του μυαλού σου. Γαλήνη και τάξη στο κεφάλι σου. Peace of mind για να είσαι χαλαρός όταν θα έρθουν οι εξετάσεις.

 

Τέλος, κάτι σημαντικό που προσθέτει αξία σε καθένα από τον τρόπους που σου προτείνουμε παραπάνω είναι οι ετικέτες. Είναι ο δικός σου καμβάς για να πεις τα πράγματα με τον τρόπο σου. Κάθε φάκελος, κουτί ή θήκη που τακτοποιείς τα αντικείμενά σου, μπορεί να βγάλει τον ποιητή από μέσα σου. Γράψε το motto για την έμπνευση που θα ήθελες να πηγαίνει πακέτο με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Παράδειγμα στις σημειώσεις του πιο challenging μαθήματος, βάλε ετικέτα «You will rock» και στο κουτί με τα λάστιχα για την προπόνηση «Sweat is just your fat crying».

Τέλος, οι ετικέτες μπορούν να κλείνουν το μάτι με ένα μήνυμα και σε όσους ψάχνουν ακάλεστοι στο δωμάτιό σου, περισσότερο απ΄ όσο θα΄ πρεπε, κάνοντάς τους να .. το ξανασκεφτούν. «Enter at your own risk»!

Ξεκίνα με αυτά και θα δεις, μπορείς να κάνεις το δωμάτιό σου όχι μόνο πιο λειτουργικό αλλά και τον απόλυτα δικό σου χώρο πηγαίας έμπνευσης. Γιατί ο αυθορμητισμός και η οργανωτικότητα μπορούν να είναι μαζί. Και τότε θα είναι απλά υπέροχο!