02/07/2023
Clients

Πρώτα διαβάζουμε και μετά όλα τα άλλα

Σε συνεργασία με τη SKAG

Τα παιδιά στην καθημερινότητά τους χρειάζονται φαντασία, δημιουργικότητα, χρώμα, χαρά, ενέργεια, κίνηση. Η μάθηση και η μελέτη δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτό. Με σωστή οργάνωση, αλλά και με παιχνίδι, μπορεί το παιδί να βρει τα δικά του εσωτερικά κίνητρα για τη μάθηση! Το παιδί όταν γυρνά από το σχολείο είναι ήδη κουρασμένο! Εάν έχει χρειαστεί να δαπανήσει επιπλέον ενέργεια για να αντισταθμίσει δυσκολίες που έχει για να κάθεται στο θρανίο του με ίσια την πλάτη και τα πόδια στο έδαφος για παράδειγμα ή για να αντιγράφει από τον πίνακα ήδη η σωματική του ενέργεια είναι χαμηλή και η ικανότητα συγκέντρωσης μειωμένη. Οπότε χρειάζεται κάποιον τρόπο να την αναπληρώσει. Πέραν του φαγητού, ο καλύτερος και πιο άμεσος τρόπος να ανακτήσει την ενέργειά του είναι…

Το παιχνίδι. Μπορεί να είναι παιχνίδι που εμπλέκει ολόκληρο το σώμα. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, σχοινάκι, λάστιχο, μήλα, γερμανικό και… μαξιλαροπόλεμο ή κουκλοπόλεμο, χρησιμοποιώντας κλασικά κουκλάκια! Καθώς κινείται ολόκληρο το σώμα, οι ορμόνες του άγχους, αδρεναλίνη και κορτιζόλη έχουν την δυνατότητα να καούν φυσικά και το σώμα να επανέλθει σε μια κατάσταση ηρεμίας και αίσθησης ασφάλειας. Παράλληλα, μπορεί να παίξει παιχνίδια που εξάπτουν τη δημιουργικότητά του και που θα κινήσουν τους φαντασιακούς χυμούς του μυαλού του παιδιού, βγάζοντάς το έξω από την ορθογώνια σκέψη.

 

Παράλληλα, είναι σημαντικό το παιδί, να έχει…
• Έναν ξεχωριστό, ορισμένο χώρο για να διαβάσει
• Ησυχία και χωρίς οθόνες ή άλλες περισπάσεις γύρω του
• Όλα όσα χρειάζεται για το διάβασμά του σε προσβάσιμο σημείο, μπροστά του, όπως:
– Τα βιβλία του και τα βοηθήματά του αν χρειάζεται
– Τα τετράδιά του, είτε είναι τα κλασικά είτε θεμάτων αναλόγως την ηλικία και το μάθημα
– Τα μολύβια, τα στυλό και άλλη γραφική ύλη με χρώμα και σχέδια που το εμπνέουν ακόμα περισσότερο να τα χρησιμοποιήσει

• Οργανωμένο γραφείο: Τα φυλλάδια και οι φωτοτυπίες να βρίσκονται στα ντοσιέ, μόνο όσα αφορούν το μάθημα που θα διαβάσει να βρίσκονται στο γραφείο, να υπάρχει ξεχωριστός χώρος για τις σημειώσεις κάθε μαθήματος, η γραφική ύλη να βρίσκεται σε μολυβοθήκες, ώστε να διατηρείται καθαρός και τακτοποιημένος ο χώρος εργασίας του παιδιού.

• Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι ένα παιδί 6-8 ετών μπορεί να μείνει συγκεντρωμένο 15-20 λεπτά, ενώ ο αντίστοιχος χρόνος για ένα παιδί 9-12 ετών είναι 22-35 λεπτά. Η προϋπόθεση συγκέντρωσης όμως και στις δύο ηλικιακές ομάδες είναι αυτό που καλούνται να κάνουν να είναι ενδιαφέρον και μέσα στα πλαίσια των ικανοτήτων τους. (Δυσκολίες συγκέντρωσης: Στήριξη στο σπίτι και στο σχολείο, 2022).

Κλασικό μπλε και χρωματιστό τετράδιο, SKAG

 

Όπως είπαμε και παραπάνω, το παιχνίδι και η δημιουργικότητα είναι σημαντικά κομμάτια της καθημερινότητας και της ζωής ενός παιδιού. Μπορεί, λοιπόν, μετά το διάβασμα να κάνει κάποια χαλαρωτική δραστηριότητα, όπως ζωγραφική, κολλάζ ή χειροτεχνίες, ώστε να εξασκεί το μυαλό και να αποβάλλει το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις.

Λίγα λόγια για την εταιρία

Η SKAG δραστηριοποιείται 67 χρόνια στην Ελληνική αγορά στον κλάδο των χαρτικών ειδών, ειδών οργάνωσης γραφείου, σχολικών χαρτικών, γραφικής ύλης, έχοντας κερδίσει πολλές πιστοποιήσεις για την ποιότητα των προϊόντων της και τον τρόπο παραγωγής τους. Επίσης, η SKAG εισάγει και διανέμει αποκλειστικά μία πληθώρα παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις που ποικίλουν από τα κλασικά και αγαπημένα παιχνίδια, που υποστηρίζουν τη σωματική, συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών.

H SKAG, μπαίνει σε νέα εποχή και ανανεώνει ριζικά την ταυτότητά της και έχει επίσημα 4 νέα προϊοντικά σήματα: SKAG Learn & SKAG Plan & SKAG Create & SKAG Play για να ενδυναμώσει συνολικά τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών!

Μπορείτε να μάθετε παραπάνω για την εταιρία, τη νέα της εταιρική ταυτότητα αλλά και τα προϊόντα της στο www.skag.gr